חיפוש
חיפוש

10 הדרכים הנלוזות, שמביאות סוחרי מט"ח חדשים להפסיד כסף.

1. חוסר הניסיון

במסחר במט"ח – כמו בכל למידת מיומנות חדשה – יש עקומת למידה. אבל בניגוד לסוחרים חדשים, אנשים שלומדים מיומנות חדשה, אינם מסכנים את כל חסכונותיהם, רק כדי להבין שטעו. כשאתה לומד לנגן על גיטרה, אתה לא מסכן את כל החסכונות שלך, כדי לגלות את ההבדל בין אקורדים מג'וריים למינוריים. לכן, למידה על שוקי המטבע ועקרונות מסחר בסיסיים, אך ורק על בסיס של ניסוי וטעייה, היא לא גישה מומלצת להשגת הכישורים הדרושים, כדי להיות סוחר מט"ח מצליח.

לכן, בדומה להזהרת ילד קטן, מפני הכנסת סיכה או מסמר לשקע חשמלי, אני מזהיר אותך מראש. אני מאוד לא רוצה שתתחשמל, רק כדי שתבין עד כמה זה מסוכן להכניס סיכה או מסמר לשקע החשמלי…אפשר למות מזה. בדומה לכך, אני מאוד לא רוצה שתסחר, בלי ידע רק כדי שתבין שהחשבון שלך יכול להימחק תוך פרק זמן קצר.

2. ציפיות בלתי סבירות

אנשים מגיעים לתחום המט"ח, כי סיפרו להם או שהם קראו או ראו מישהו שמאוד מרוויח בתחום. ראשית, הגיע הזמן להפסיק להאמין ל – hype על " התעשרות מהירה ". נכון, יש סוחרים, שהפכו לעשירים מאוד ממסחר במט"ח, אבל יש גם אנשים שהרוויחו כסף גדול בנדל"ן. בכל מקרה, אתה חייב להבין שזה לא יקרה בן ליל, וזה עלול לקחת שנים, עד שתרכוש את הניסיון והתובנה, כדי להפוך את המסחר במט"ח למשרה מלאה ורווחית.

3. היעדר תכנית (אסטרטגיה) מסחר

ליד הציפיות הבלתי סבירות, בכל הקשור לסיכונים הקשורים למסחר במט"ח ולמשך הזמן הנדרש כדי להצליח, טעות נפוצה נוספת שנעשית על ידי סוחרים חדשים, היא היעדר תכנית מסחר (אסטרטגיה). במציאות, ישנם שני היבטים לתכנית זו ; יעד כולל לכל פעילות המסחר שלך ותכנית ספציפית לכל עסקה שאתה עושה.

4. חוסר משמעת

לאסטרטגיה ולתכנית מסחר יש ערך, רק אם תהיה לך את הסבלנות והמשמעת, כדי לבצע אותה בצורה מדויקת –  צעד אחר צעד. למרות שזה עלול להיות קשה, זה הכרחי ומחויב המציאות, אם אתה מצפה באמת להיות סוחר מצליח. זוהי גם הסיבה הבסיסית, שצריכה להיות לך אסטרטגיה מוכחת ומוצלחת, לפני שהשקעת דולר במסחר. מסיבה זו, פיתוח אסטרטגיה לפני המסחר, היא כל כך בסיסית ואקוטית. כשהשערים משתנים בשוק , אתה יכול בקלות להסתבך, ולמצוא את עצמך מתחיל לנחש מהן הפעולות הבאות שלך, ולחשוב מחשבות שניות על נכונות המהלך שביצעת. זה הטבע אנושי. למשל, אם השער נע בחדות למעלה, עם העסקה המקורית שלך, אתה עלול להתפתות להחזיק בפוזיציה, בציפייה לתמורה גבוהה אף יותר או לחלופין, אם המחיר יורד מתחת לנקודה לקטיעת הפסד שלך, אבל אתה מאמין שריבאונד גדול מחכה ממש מעבר פינה, אתה עלול להתפתות לשמור על העסקה פתוחה בגלל האשליה והתקווה להיפוך.

5. אי יכולת להציב הוראה לקטיעת הפסד והוראה ללקיחת רווח

כאשר אתה מכניס הוראה ומשאיר אותה פתוחה – כלומר, אתה נכנס לעסקה במחיר השוק, ללא הוראה לסגירת העסקה – אתה למעשה, מהמר בשווי הכולל של חשבונך. מסיבה זו, כדאי לשקול הוספת הוראות לעצירת הפסד לכל הפוזיציות פתוחות.

6. מינוף מוגזם

בהתאם לרמת הניסיון שלך, מינוף במסחר יכול להיות כלי רב עוצמה, כדי לעזור לך למקסם את הרווחים או שזה יכול להיות הסיבה לנפילה שלך. זה לא דבר של מה בכך, ואם אתה לא מבין איך זה עובד, אל תסחר עד שתבין.

7. החזקת עסקות פתוחות רבות מדי

טייסי קרב קוראים לזה " אש קסדה " וזה קורה, כאשר יותר מדי דברים קורים סביבך מהר מדי, מכדי שתוכל להגיב. בתא הטייס של מטוס קרב, זה יכול להביא למותך. כסוחר מט"ח, אתה לא תמות בסופו של דבר, אך בוודאות תמחק את החשבון.

8. החזקת עסקות מופסדות יותר מדי זמן

אחד הדברים שבאמת מפרידים בין סוחרי מט"ח מנוסים מסוחרי מט"ח מתחילים, הוא היכולת שלהם לקבוע מתי עסקה מופסדת, לא הולכת לחזור עם היפוך המגמה. לכן, במקום "להחזיק ולקוות ", סוחרים ממושמעים, יבלעו את ההפסד ויצאו הרבה יותר מהר.

9. התעלמות מתנודות המרווחים ומהשפעתם על הרווחיות

מרווח מתרחב – ההבדל בין הBID  לבין ה – ASK – הוא בעל חשיבות עליונה ומשפיע ישירות על הרווחיות של כל עסקה. אתה צריך להיות מודע לכך, שהפרשי המרווחים יכולים להשתנות בפראות במהלך היום. לפעמים, עד כדי הפיכת עסקה רווחית לעסקה מפסידה.

10. חשיבה על "הרווח הגדול" יותר מחשיבה על הניהול האפקטיבי של הכסף (חמדנות)

תאוות הבצע יכולה לגרום לך להיכנס לעסקות מגוחכות. זה מגיע ישירות מאותו הגן שגורם לאנשים מסוימים לבצע "הכפלות" גם כאשר רוב הסיכויים, הם ממש נגדם. זה כל כך לא הגיוני לעבוד כך ובדיעבד, אתה שואל את עצמך: איך עשיתי את זה? איך הייתי עיוור כל כך לאפשרות האחרת? אם אתה רוצה להמר, לך ללאס וגאס, לפחות תקבל שם ארוחה ומשקאות חינם.

פוסטים אחרונים

מוזמנים לעקוב אחרינו
הרצאה חינמית בת שני חלקים:
איך מפתחים אסטרטגיה רווחית

הירשמו לניוזלטר

בלחיצה על שלח אתם מאשרים קבלת חומרים פרסומיים למייל מאתר pipsntips